Column Cobouw 14 mei a.s.

Dutch Construction Hackathon
Het is vroeg in de avond van 27 mei 2016, de dag van de Dutch Construction Hacktathon. Op zes verschillende plekken in Nederland proosten vijftien opdrachtgevers en startups op een succesvolle dag. De gemeente Oss weet hoe en met wie zij een BlueZone kunnen ontwikkelen, terwijl het waterschap Aa en Maas vertrouwen heeft dat een baanbrekende waterkering hun probleem oplost. De Provincie Overijssel weet nu er oplossingen zijn om het aantal fietsslachtoffers terug te dringen, terwijl in Rotterdam bedacht is hoe je een woning uit de vorige eeuw up to date maakt voor 30k. Ondertussen hebben de opdrachtgevers in Oss met elkaar aan tafel gezeten om te praten over hoe je launching customers wordt van al deze innovaties. De ervaringen van de voorlopers hebben de twijfels weggenomen bij de anderen: we mogen niet meer kiezen voor 150 jaar oude, uitgewerkte techniek, zoals de zandzak, maar kiezen voor innovaties. Het bezoek van Neelie was een hoogtepunt. Samen met Maxime Verhagen maakt ze een tour door de aantrekkelijke startupscene samen met de toegestroomde pers, die de hele wereld bericht over wat vandaag gebeurt.
Dit is de sector waar je wilt werken om te bouwen aan een duurzaam Nederland.

Het verhaal hierboven klinkt als een fantasie, maar het is meer dan dat. Het is de droom die we met negen verschillende partijen delen. We hebben de kans gegrepen om als onderdeel van StartupFest Europe deze dag te organiseren.
Het is nog niet zover en we moeten nog veel regelen met elkaar om bovenstaande droom uit te laten komen, vaak in eigen tijd. We werken met vereende kracht samen en dat is al een enorme winst. Want alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. Bouwt u mee?
Ga naar www.dutchCH.nl

Persbericht Hub On Hub Off Bustour zet startups in de bouw op de kaart

29 september 2015
Utrecht
Door: J. de Weerd

Op 5 november vindt de eerste Hub On Hub Off bustour plaats. Deze bustour heeft als doel startups en corporates in de bouwsector bij elkaar te brengen om zaken te doen.
Startups in de bouw zijn onvoldoende in aantal en onvoldoende zichtbaar. Daar wil Serena Scholte, oprichter van de community Startupbouw en lid van de advisoryboard van StartupDelta verandering in brengen. Deze ontwikkeling is aanleiding om met haar in gesprek te gaan.

Scholte: De energie van startups is aanstekelijk. Startups hebben een enorme ambitie om te innoveren en daarmee te schoppen tegen de gevestigde orde. Ze zijn gek op nieuwe technologie en meer gedreven door maatschappelijke waarden dan door geld. Dat er wel serieus geld verdiend wordt in de startupscene, wordt Scholte duidelijk wanneer ze de eerste bijeenkomst heeft van de Advisory board. Daar ontmoet ze de oprichters van bekende namen als thuisbezorgd.nl en Mendeley. Een jonge ondernemer naast haar vertelt dat hij die ochtend uit Hongkong is aangekomen, waar hij een tweede vestiging geopend heeft. Deze oprichters zijn dynamische zakenmensen, die met een krachtige visie zaken doen en veel geld verdienen. Deze positieve energie heeft de bouw ook nodig!

Waarom zit Scholte in de Advisory Board? In 2008 richt Scholte samen met een aantal anderen de leergang Baanbrekers in de Bouw op. Een leertraject speciaal voor de innovators in de bouw, met name werkzaam bij de corporates. Een aantal Baanbrekers besloot na het volgen van het traject een eigen bedrijf op te richten. Deze ondernemers is Scholte blijven volgen en wat blijkt? De ondernemers staan allemaal volop aan het roer van hun groeiende bedrijven. Ondernemen is een goede manier om idealen in de praktijk te kunnen brengen. Als ze de Baanbrekers vraagt wat zij aan de leergang hebben gehad als ondernemers, zijn ze eensgezind. Wilco Bouwmeester (Wegenscanners) zegt: “Baanbrekers heeft me een enorm netwerk opgeleverd. Daarnaast heb ik in de leergang inzicht gekregen in de dynamiek in de keten. De belangen die spelen. Basiskennis als je wilt ondernemen in de bouw.” Scholte ontdekt dat Startups de kracht hebben om taaie processen om te keren, de verguisde bouwcultuur te doorbreken door mooie, duurzame oplossingen te realiseren. Ze concludeert dat de bouw meer startups nodig en mailt Neelie Kroes met haar visie. Daarop wordt ze uitgenodigd haar ambities verder te brengen via de advisory board.

Lange adem
Scholte weet dat ze bij StartupDelta bij de crème de la crème zit: “Veel startups redden het niet. Ondernemen is meer dan een goed idee of een nieuwe techniek. Zeker in de bouwsector, waarin ik nu tien jaar actief ben, is het niet eenvoudig je bedrijf op te bouwen en een plek te veroveren tussen de gevestigde orde.”
Dat blijkt wanneer Scholte spreekt met Hillblock, een startup die innovatieve betonnen bekledingselement voor dijken ontwikkelt. Lukt het ze om hun product verkocht te krijgen? Hoewel Rijkswaterstaat allang aangeeft zeer geïnteresseerd te zijn in de blokken (in het gebouw van Verkeer & Waterstaat staan de modellen in het raamkozijn van de Directeur -Generaal), is het lastig om zaken te doen. “We hebben te maken met kostbare trajecten zoal certificeringen en aanbestedingen. Innoveren met gemeenschapsgeld ligt zeer gevoelig, certificaten zijn dus een vereiste. Dat vraagt om een lange adem.” Voor veel startups een te lange adem.

Scholte heeft ook gezien hoe startups dit dilemma oplossen. Samenwerken met MKB-bedrijven en corporates is een manier om financieringsproblemen op te lossen. Vaak hebben corporates de slagkracht om te investeren in bijvoorbeeld certificeringstrajecten. Of ze hebben machines beschikbaar, die startups nodig hebben om hun producten te ontwikkelen. Scholte: “Het is geen makkelijk huwelijk tussen startups en corporates. Startups willen liever schoppen tegen corporates, terwijl corporates op hun beurt vaak niet met hun vingers van de startups af kunnen blijven.” Een goed voorbeeld vindt Scholte de samenwerking tussen IthoDaalderop en Virus Free Air. De CEO van IthoDaalderop, Bart Romeijn, legt uit hoe zij elkaar gevonden hebben: “Per toeval. Ik stapte uit op de verkeerde verdieping en zag een naamboordje met daarop Virus Free Air. Ik was geïnteresseerd en sprak de oprichter aan. We hebben de tijd genomen om een samenwerking door te spreken. Het laatste wat ik wilde was dat ze een afdeling zouden worden binnen Itho, iets wat zij zeker ook niet ambieerde. Dan zijn ze direct onderdeel van onze cultuur. Wel zitten ze bij ons in het pand, als een zelfstandige onderneming. De reden is dat zij onze machines gebruiken om te produceren. Het gevolg is dat de kostprijs met 70% gezakt is, iets waar we allebei blij mee zijn. En de oprichter en ik sparren samen over het ondernemerschap, zeer waardevol.”  Dit soort samenwerkingen is krachtig voor startups in de bouw en nog te zeldzaam, zegt Scholte.

Startup Scale Up, geen hype
De afgelopen maanden heeft Scholte de aandacht voor startups zien toenemen in de bouw. Met de oprichting van hubs zoals Enginn, Sparkcampus en Dome-X hebben startups ontmoetings- en werkplekken gekregen. Ook virtuele platforms als Holland Contech dragen bij aan het ontwikkelen van het startup-ecosysteem in de bouw.
Scholte: “Een stevig ecosysteem betekent dat er leven in de brouwerij is. Des te meer hubs, acceleratorprogramma’s en platforms, des te meer is het klimaat ontwikkeld. Startups, scale ups: het is geen hype. Het is het alternatief op de organisatiemodellen en vormen die we de afgelopen honderdvijftig jaar gebouwd hebben en die uitgewerkt zijn. ”

Falen mag
Scholte ziet ook nog een ander groot obstakel voor startups, zowel in de bouwsector als daarbuiten. Het is het heersende taboe op falen in Nederland. Terwijl zij falen ziet als onderdeel van innoveren. In 2010 richtte Scholte de Feniksgroep op samen met o.a. Henk de Rijke om ondernemers in zwaar weer te ondersteunen. Scholte:  “Een faillissement is een leerschool die zijn weerga niet kent. Het is onverstandig om deze ondernemers af te schrijven: er is zelfs wetenschappelijk aangetoond dat wanneer zij terugkomen met een nieuwe onderneming zij succesvoller zijn dan starters. Maar in Nederland zien we je liever gaan dan komen. Dat moet veranderen, ook deze fase van ondernemen is onderdeel van een ecosysteem. Ik ben ongelofelijk blij dat Neelie Kroes regelmatig aanhaalt dat falen erbij hoort. Zij heeft de kracht om gesprekken op gang te brengen die mensen liever uit de weg gaan. Stel de ondernemer de vraag: Wat ga je de volgende keer anders doen?”

Hub On Hub Off
Zelf houdt Scholte van avonturen. Vanuit die passie organiseert ze een bustour voor startups en investeerders in de bouwsector op 5 november aanstaande. “Het vooruitzicht samen met deze bijzondere groep een roadtrip te maken langs mooie initiatieven maakt me nu al blij. We gaan zien dat wat startups bedenken, al toegepast wordt. Het kan! De investeerders zullen een overload aan startups spreken en de startups zullen hun netwerk uitbreiden. Doel is om vooral veel busdeals te sluiten met elkaar, dus werkelijk zaken te doen. We zullen zowel Amsterdam als Rotterdam bezoeken, want in beide regio’s is veel aan de hand. In Rotterdam zal het reisgezelschap verdubbelen, met de aansluiting van genodigde leden van Bouwend Nederland en een mooie tour op de RDM Campus. Aan het einde van de dag gaan we vol met afspraken en met rode wangen weer richting huis.”
De tour zal niet onopgemerkt blijven, mede dankzij het aantal prominenten dat zich gedurende de dag zal laten zien. Zo zal de voorzitter van Bouwend Nederland, Maxime Verhagen deel uitmaken van het reisgezelschap. De pers heeft inmiddels ook lucht gekregen van deze tour, iets wat Scholte alleen maar aanmoedigt. Deze energie is aanstekelijk, dus laat het zoveel mogelijk mensen bereiken!
Heeft u vragen over dit persbericht? U kunt Serena Scholte bereiken via Serena@uturnity.nl of telefonisch: 06 471 223 18

Helpen met een App

Gisteravond hoorde ik er al over, pas toen ik vannacht wakker werd en mijn telefoon pakte omdat ik niet meer in slaap viel, zag ik de foto: een jongetje, levenloos aangespoeld op het strand. Hij leek een beetje op mijn zoontje, die op het moment dat ik de foto zie in diezelfde houding ligt te slapen. Ik kan de slaap tot de ochtend niet meer vatten. Mijn hersens draaien op volle toeren: hoe kunnen we het dramatische tij keren?
Toen bedacht ik me dat ik een artikel heb gelezen waarin staat dat mobiele telefoons een basisbehoefte zijn voor vluchtelingen. Zij checken bijvoorbeeld Google Maps om hun route te bepalen, en appen met vluchtelingen die hun voorgingen om informatie uit te wisselen over mogelijke, veilige bestemmingen. Dit artikel bracht me op een idee.
App voor vluchtelingen en stakeholders
De stroom vluchtelingen die nu op de been is, betekent ook dat er een stroom informatie in beweging is gekomen. Cruciale informatie die het verschil kan betekenen tussen leven of dood. Informatie die nu versnipperd en ongeorganiseerd verzameld en gedeeld wordt.

Stel nou, dat met behulp van een app deze informatie gebundeld en ontsloten wordt.  Een app speciaal voor vluchtelingen en stakeholders, die voorziet in de behoefte van alle betrokken partijen. Voor de vluchtelingen biedt de app informatie over de reis: Waar kun je veilig reizen? Waar vind je eten, zorgverlening en onderdak? Waar is het druk, waar is nog ruimte? Algemene informatie over de diverse Europese landen waar zij terecht komen.

Daarnaast kunnen de vluchtelingen informatie verstrekken via de app aan instanties die informatie nodig hebben. Bijvoorbeeld aan de opvangcentra door zich al vooraf, online te registeren. Foto’s kunnen worden geupload en eventuele contactpersonen in Europa kunnen worden gedeeld. Gevolg is dat de opvangcentra kunnen anticiperen op wat ze te wachten staat. Het kost niet veel moeite om de oneindige mogelijkheden van deze app voor diverse partijen te bedenken.
Hackathon
Naarmate de ochtend nadert, merk ik dat er ook voldoende beren op de weg zijn voor deze app. Is het wel legaal? Nood breekt wet maar toch. Ik ga opzoek naar de mogelijkheden om deze app te realiseren. Dat kan ik niet alleen, ik heb dat nog nooit eerder gedaan.
Er zal waarschijnlijk een hackathon moeten komen waar app-bouwers, deskundigen uit het veld, vertalers en ervaren vluchtelingen hun kennis en ervaringen bij elkaar brengen op deze app te realiseren. Er zal geld nodig zijn en draagvlak op topniveau. De pers moet ervan horen. Misschien nog wel het lastigst is het omzetten van een knop in Europa: de vluchteling omarmen in plaats van te weren. De foto van dat jongetje was voor mij doorslaggevend in dat denken.
Kortom: een droom die veel werk met zich meebrengt om te realiseren, dat besef ik me goed. De eerste stap is om de droom te delen met jou, dat doe ik bij deze. En met de BN-ers die zich publiekelijk hebben uitgesproken open te staan voor ideeën om vluchtelingen te helpen. Hopelijk zijn zij een hefboom. En als we met meer deze droom delen, dan zal de rest een peulenschil zijn.

Dus: Als je dit idee steunt, geef dan een comment of stuur een mailtje!

 

Speel het spel

Het is zomer, tijd om te reflecteren. Dit gedicht raakt mij, ik deel het graag met jou.

Speel het spel

Speel het spel.
Breng je werk in gevaar.
Wees niet de hoofdpersoon.
Zoek de confrontatie.
Maar doe het onopzettelijk.
Vermijd bijbedoelingen.
Verzwijg niet.
Wees week en sterk.
Wees slim, steek je nek uit en veracht de overwinning.
Kijk niet toe, bewijs niets, maar blijf met alle tegenwoordigheid van geest open voor tekens. Laat je ogen zien, laat de anderen erin kijken, zorg voor ruimte en beschouw ieder in zijn eigen perspectief.
Beslis alleen met hartstocht.
Misluk rustig.
Neem vooral de tijd en bewandel zijpaden.
Laat je afleiden.
Neem om het zo te zeggen vakantie.
Houd je niet doof voor geen boom voor geen water.
Trek jezelf terug in jezelf als je daar zin in hebt en gun je de zon.
Vergeet de mensen in je naaste omgeving, verstevig je banden met onbekenden, buig je over bijzaken, wijk uit naar de verlatenheid, vermoord het noodslotdrama, veracht het ongeluk, analyseer het conflict.
Neem je eigen kleur aan tot je in je gelijk staat en het ruisen van de bladeren zoet wordt. Loop stilzwijgend langs de dorpen.
Ik volg je.

uit: Peter Handke, Over de dorpen (1981)

Relatie, relatie, relatie!

Wat baalden de grote ingenieursbureaus deze week: na 2.5 jaar rekenen, tekenen en miljoenen investeren, zitten niet zij naast Melanie Schultz bij de Wereld Draait Door om de nieuwe plannen te presenteren voor de Afsluitdijk. Deze eervolle plek ging naar Daan Roosegaarde. Legt een gedegen inhoud het af tegen aantrekkelijke beelden?
Om te begrijpen wat hier gebeurd is, verdiep ik me een beetje in zowel Schultz als Roosegaarde. Om bij de eerste persoon te beginnen kan ik putten uit eigen ervaring: afgelopen maanden heb ik geprobeerd (op voorzet van minister Blok) Schultz bij de Baanbrekers op bezoek te krijgen. Samen met Baanbrekers hebben we een uitnodiging geschreven. Dat was geen sinecure: veel heen en weer mailen met het ministerie om aansluiting te vinden bij wat de minister belangrijk vindt. Sluit het aan bij de speech met speerpunten die de minister in januari gaf op die en die bijeenkomst? Vallen de thema’s wel onder de minister en niet onder de staatssecretaris? Is er een perswaardig moment, zoals het openen van een bijzondere weg? We eindigden in een 0-0: minister wel geïnteresseerd, maar niet dit kwartaal want haar agenda is vol. Goed. Dan Roosegaarde, een vernieuwer die dingen ontwerpt waar iedereen verliefd op wordt. Een man met een uitgesproken visie om Nederland mooi te maken. Een man die contact maakt en aandacht besteedt aan zijn relaties met ministers. Google maar afbeeldingen: Roosegaarde + minister. Veel lachende gezichten, veel landelijke pers.

Nu terug naar de Afsluitdijk. Let op: ik was er niet bij, maar ik stel me voor dat het ongeveer zo ging:
Schultz wil naar buiten met een positief bericht, want positieve pers is belangrijk voor haar. De plannen van de ingenieursbureaus voor de dijk zijn door haar ambtenaren op haar bureau gelegd. Dikke pakketten papier, berekeningen en verstandige woorden. Ze zucht, dit heeft ze al zo vaak gezien. Hoe maak ik van de Afsluitdijk een succes waar we nu al mee scoren en iedere Nederlander en toerist van gaat houden? Een project dat we realiseren zonder gedoe en in een inspirerende samenwerking? Dat Daan Roosegaarde in haar opkomt, de man die ze kent van zijn successen met o.a. het Van Gogh fietspad en de Smart Highway, is niet vreemd. Hij raakt mensen, hij raakt haar. Dat is wat we willen in de bouw! Hoewel de bouwsector baalt van dit voorval, zit hier een heel belangrijke les in volgens mij en dat is deze. Als je net als Daan verkozen wilt voelen, in plaats van door de mangel gehaald: ga een relatie aan met je opdrachtgever (m/v)! Ga in gesprek, vraag door en luister aandachtig. Dat doe je niet door je op te sluiten achter je PC of te praten met ambtenaren om hem of haar heen. Regel 1-1 contact. En als de relatie groeit, zorg er dan voor alsof het je belangrijkste asset is. Want dat is het. Dus geen gedoe na de aanbesteding in het project en ook geen juridisch gedoe als je tweede bent geworden. Want een relatie overstijgt de doorlooptijd van een project of een aanbesteding. Waardig je verlies nemen, dat is ook bouwen aan een relatie. Een relatie die hoop geeft om weer mooie werken te realiseren waar iedereen energie van krijgt. Ik scandeer hardop, in de geest van locatie, locatie, locatie: relatie, relatie, relatie! Doe je mee?

De mouwen opgestroopt voor StartUps in de bouw!

Voor mijn trail naar Zuid-Afrika kreeg ik het mailtje binnen, rechtstreeks uit de mailbox van  special envoy, Neelie Kroes, zelf: “I am honored to invite you to become part of the Young Advisors of StartupDelta!”  Deze uitnodiging heb ik met beide handen aangegrepen. Niet alleen omdat ik Neelie Kroes waardeer, maar omdat ik overtuigd ben dat StartUps een belangrijke rol spelen in transities. En dat de bouw hier nog een slag te maken heeft in het stimuleren van en investeren in StartUps. Ik ga aan de slag met het onderzoeken of er een rol is weggelegd voor een incubator hub voor de bouw.

Op 13 mei jl. zijn 27 ondernemers samen met mij geïnstalleerd in de board of Young Directors. Wij hebben de taak gekregen om StartupDelta te adviseren en inspireren. Hoofdvraag: Hoe maken we het ecosysteem in Nederland tot de beste in Europa? Wat zijn jullie ideeën? De sfeer is open en dynamisch, CE6ja3dWIAIaZmG.jpg_largede voorstellen stuiteren over tafel van op het gebied van het ontsluiten van kapitaal tot het aanpassen van het belastingstelsel en het instellen van mentoren.

Vanuit mijn overtuiging is het belangrijk voor startende ondernemers te bouwen aan stevige en waardevolle relaties, als basis voor hun ecosysteem. Relaties die zij nodig hebben om kapitaal en kennis te vergaren, maar ook om te helpen in niet gewenste situaties zoals zwaar weer. Neelie Kroes kiest een persoonlijke koers in het bouwen van relaties, zowel in haar mail als tijdens de bijeenkomst. Het geeft mij een plezierig gevoel gezien te worden. Bijzonder om nu samen met deze vrouw te mogen werken. Ik zal in de blog jullie op de hoogte houden van onze vorderingen en als je wilt meepraten, stuur me een mail!

vandeBOUWPLAATS

In mijn kantoor staan prachtige items: een wijnrek, plantenbakken en vertical gardening. Als je goed kijkt, zie je dat ze gemaakt zijn van bouwmaterialen. Dit zijn items met een verhaal. Het verhaal begint met Baanbreker Esther van Eijk. Zij werkt bij een wegenbouwer en kwam tot de conclusie dat zij een eind wil maken aan de kilo’s afval die het bedrijf wekelijks op projecten produceert. Afval dat bestaat uit o.a. beton, hout & plastic wordt massaal in containers van de bouwplaats afgevoerd en vernietigd. Ze wist dat haar droom niet direct de directie van het bedrijf zou inspireren. Want wat kost het en foto34wat levert het op? Vragen waar ze nog geen duidelijke antwoorden op te geven zijn. In een jaar tijd doorloopt ze een spannende weg waarin zij toch haar doel weet te bereiken en groen licht krijgt. Haar verhaal is zo uniek, dat ik haar ga interviewen. Wat ze bereikt heeft samen met onder andere Level vijf, spreekt nog meer tot de verbeelding. Op de bouwplaats verzamelen werklozen met een hart voor de bouw restmaterialen om hier vervolgens onder begeleiding deze decoratieve en praktische items van te maken. Spullen die weer waarde krijgen door zowel hun verhaal als hun nut en verkocht kunnen worden. De werklozen transformeren tot ondernemers en hun bedrijf heet vandeBOUWPLAATS. Een sterk voorbeeld van SROI. Het klinkt eenvoudig, maar er zijn veel uitdagingen zoals langdurige contracten met afvalbedrijven. Hoe krijg je ze mee? Met trots kan ik vertellen dat in mijn kantoor het eerste verkooppunt is geopend. Ben je benieuwd naar de items? Of naar het verhaal van Esther? Neem dan contact op met mij.

Even geen bereik

Hoe is het om even niet met de wereld om je heen digitaal te communiceren? Vandaag valt in een groot deel van Nederland de stroom uit. Niet in Utrecht, waar ik woon, dus de ervaring is mij onthouden. Maar niet voor lang, want over 4 weken zal ik een leiderschapstraject in een Afrikaans natuurpark volgen. Het traject sprak me direct aan. De teksten van de Foundation of Natural Leadership raakte een gevoelige snaar en ik wist meteen: dit is mijn volgende stap. Tijdens dit traject ga ik samen vijf anderen opzoek naar antwoorden op vragen hoe ik verder wil als ondernemer en in het leven. Niet omdat zaken niet lekker lopen, zeker niet. Maar omdat ik aan alles voel dat er nog iets heel dicht onder de oppervlakte is, waar ik mijn tanden in wil gaan zetten.
Ter voorbereiding volgde een intake gesprek met Jan Pieter van Lieshout, de man die ons door Afrika zal gidsen samen met twee Zulu’s. Hij vertelt me over de trail en ik vraag erop los. Ik heb geen zin in een soort Expeditie Robinson, waarbij ik moet zoeken naar eten of lastige onderwater puzzels moet oplossen. Hij stelt me gerust. Wel zijn er veel wilde dieren en slapen we buiten. Die uitdagingen ga ik graag aan. Er is alleen een ding waar ik zenuwachtig van word: ik zal geen contact hebben met de buitenwereld. De mobieltjes gaan in een kluis en worden niet meegenomen. Het zou ook niet veel zin hebben ze mee te nemen, want in het natuurpark Umfolozi heb je geen bereik. Maar toch, met je mobieltje op zak kan je nog door je foto’s bladeren. Of oude berichtjes lezen. Nu zal ik helemaal van de radar verdwijnen en mijn vrienden en gezin even loslaten. ‘Het zorgt ervoor dat je helemaal daar bent, los van alles en in verbinding met de natuur. Je maakt connectie met wat er op het moment is. Presence. De volgende stap in je leiderschapsontwikkeling.’, verzekert Jan Pieter mij.
Ik lees net op Twitter hoe onwennig en ongemakkelijk het was voor de mensen in het stroomloze gebied geen connectie te hebben met de buitenwereld. Ik vraag me nu af: hoe hebben de stroomloze Nederlanders deze leiderschapservaring beleeft? Want zo kun je het dus ook zien. Welke inzichten hebben zij opgedaan en zijn zij dichter bij de natuur gekomen, of bij elkaar? Of weten we dat pas over negen maanden?;-)

Een architect in zwaar weer, en daarna

Hoe ondersteun je een ondernemer in zwaar weer? Bijvoorbeeld de architect die vorig jaar bij mij aan tafel zat om te vertellen dat er van zijn prestigieuze bureau niet veel meer over is. De opdrachtenstroom was in een half jaar tijd vrijwel opgedroogd en het prachtige pand waar zij in 2005 naartoe verhuisd waren, had hij weer verruild voor de zolderkamer in huis. De drie medewerkers waren sinds vorig jaar ontslagen. De man die voor mij zit, sombert en weet niet hoe hij weer aan de slag kan. Hij kan alleen maar architect zijn, toch? Daarbij is hij dik in de vijftig en hij weet niet of hij de moed heeft om weer de schouders eronder te zetten. Zijn hart lucht hij bij vrienden, die hem goed bedoelde adviezen geven maar waarvan hij zegt er nog niet door geholpen te zijn. Voor de buitenwereld speelt hij nog goed weer. Dan pak ik een wit vel en zeg tegen hem: dit is het canvas voor je volgende bedrijf. Want je hebt geen keuze, je zal aan de slag moeten. Het goede nieuws is: je hebt er de tijd voor. Samen ontdekken we wat er nog meer is: we spreken over vergeten dromen, opgedane (negatieve en positieve) ervaringen, we brengen zijn netwerk in kaart en we kijken naar de wereld om ons heen. Waar zit je toegevoegde waarde? Na ieder gesprek volgt een opdracht en langzaam komt de energie weer terug. Nu, een half jaar later, zit er een energieke man voor me. Hij vertelt over de stappen die hij heeft gezet met een nieuwe partner en de opdracht die ze samen hebben opgepakt. Geen traditionele ontwerpklus, maar veel meer met advies. De nieuwe bedrijfsnaam helpt hem zich anders te positioneren. Daarnaast coacht hij twee studenten, omdat hij dat altijd al wilde doen. Ik voel dat hij weer de goede kant op beweegt en ben benieuwd wie hem dit jaar gaat volgen, want hier word ik blij van!

Duim omhoog voor de vernieuwers!

Voel je je soms niet gewaardeerd door je leidinggevende terwijl je wel dingen voor elkaar krijgt? Of ben je een leidinggevende van iemand die zich altijd onaangepast of ongrijpbaar gedraagt? Wellicht is er het volgende aan de hand.
Een van mijn relaties is een echte Baanbreker. Ze bokst het voor elkaar om de directie en medewerkers van haar bedrijf mee te krijgen in een ambitieus ontwikkelspoor naar duurzaamste bedrijf. Hoe ze het doet? Ze weet het zelf niet eens precies. Maar als je met fotoduimhaar praat, hoor je wel hoe, deels onbewust, bekwaam ze is. Een stuk van haar verhaal. “Op een dag voelde ik: ik wil dat ons bedrijf stopt met produceren van afval. Ik ging naar de directie en zei: over een jaar kom ik met een verhaal, dan wil ik dat jullie aandachtig naar mij luisteren. Ik had dat jaar keihard nodig om al mijn gedachtes en gevoelens te ordenen. Uiteindelijk heb een boek geschreven dat ik een jaar later aan de directie heb overhandigd. Niet zomaar een boek: want lezen doen ze toch niet. Het is een boek geworden vol met gekkigheden: tekst gedrukt in spiegelbeeld, omkeringen. Ze bleven er maar in bladeren toen ik het overhandigd had. Soms lachend lezend, dan weer aandachtig. Ik besefte me toen dat ik de eerste slag gewonnen had.” Haar verhaal zit boordevol met dit soort subtiele keuzes die juist in vernieuwingsprocessen zo cruciaal zijn.
Ze vertelt me hoe lastig het is voor haar leidinggevende om haar functioneren te beoordelen. Ze krijgt van alles in beweging, ook binnen haar projecten verloopt het soepel. Komt het nou door haar? En wat doet ze dan precies? Het is zo onherkenbaar, zegt hij tegen haar. En ik heb ook af en toe behoefte aan waardering! Ik geef haar mee: het is onherkenbaar voor de mensen die het type werk dat je doet, niet kennen. Eigenlijk kun je het elkaar niet kwalijk nemen, jullie zijn onder een ander gesternte geboren.

Ik hoor vaker dat leidinggevenden worstelen met hoe ze innovators of Baanbrekers moeten beoordelen. Om de relatie tussen jullie weer een waardevolle invulling te geven, raad ik jullie aan om hier aandachtig en onderzoekend over in gesprek te gaan en te blijven (!) om samen te ontdekken wat ieder nodig heeft. Pas dan krijgt de relatie weer waarde. Feit blijft dat vernieuwers de waardering niet van de gevestigde orde krijgen. Beter halen zij positieve energie uit gesprekken met gelijkgestemden, al dan niet buiten de organisatie. Of van het koesteren van successen. Daarom steek ik voor alle vernieuwers nu mijn duim op! Keep up the good work.