Duim omhoog voor de vernieuwers!

Voel je je soms niet gewaardeerd door je leidinggevende terwijl je wel dingen voor elkaar krijgt? Of ben je een leidinggevende van iemand die zich altijd onaangepast of ongrijpbaar gedraagt? Wellicht is er het volgende aan de hand.
Een van mijn relaties is een echte Baanbreker. Ze bokst het voor elkaar om de directie en medewerkers van haar bedrijf mee te krijgen in een ambitieus ontwikkelspoor naar duurzaamste bedrijf. Hoe ze het doet? Ze weet het zelf niet eens precies. Maar als je met fotoduimhaar praat, hoor je wel hoe, deels onbewust, bekwaam ze is. Een stuk van haar verhaal. “Op een dag voelde ik: ik wil dat ons bedrijf stopt met produceren van afval. Ik ging naar de directie en zei: over een jaar kom ik met een verhaal, dan wil ik dat jullie aandachtig naar mij luisteren. Ik had dat jaar keihard nodig om al mijn gedachtes en gevoelens te ordenen. Uiteindelijk heb een boek geschreven dat ik een jaar later aan de directie heb overhandigd. Niet zomaar een boek: want lezen doen ze toch niet. Het is een boek geworden vol met gekkigheden: tekst gedrukt in spiegelbeeld, omkeringen. Ze bleven er maar in bladeren toen ik het overhandigd had. Soms lachend lezend, dan weer aandachtig. Ik besefte me toen dat ik de eerste slag gewonnen had.” Haar verhaal zit boordevol met dit soort subtiele keuzes die juist in vernieuwingsprocessen zo cruciaal zijn.
Ze vertelt me hoe lastig het is voor haar leidinggevende om haar functioneren te beoordelen. Ze krijgt van alles in beweging, ook binnen haar projecten verloopt het soepel. Komt het nou door haar? En wat doet ze dan precies? Het is zo onherkenbaar, zegt hij tegen haar. En ik heb ook af en toe behoefte aan waardering! Ik geef haar mee: het is onherkenbaar voor de mensen die het type werk dat je doet, niet kennen. Eigenlijk kun je het elkaar niet kwalijk nemen, jullie zijn onder een ander gesternte geboren.

Ik hoor vaker dat leidinggevenden worstelen met hoe ze innovators of Baanbrekers moeten beoordelen. Om de relatie tussen jullie weer een waardevolle invulling te geven, raad ik jullie aan om hier aandachtig en onderzoekend over in gesprek te gaan en te blijven (!) om samen te ontdekken wat ieder nodig heeft. Pas dan krijgt de relatie weer waarde. Feit blijft dat vernieuwers de waardering niet van de gevestigde orde krijgen. Beter halen zij positieve energie uit gesprekken met gelijkgestemden, al dan niet buiten de organisatie. Of van het koesteren van successen. Daarom steek ik voor alle vernieuwers nu mijn duim op! Keep up the good work.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *