De mouwen opgestroopt voor StartUps in de bouw!

Voor mijn trail naar Zuid-Afrika kreeg ik het mailtje binnen, rechtstreeks uit de mailbox van  special envoy, Neelie Kroes, zelf: “I am honored to invite you to become part of the Young Advisors of StartupDelta!”  Deze uitnodiging heb ik met beide handen aangegrepen. Niet alleen omdat ik Neelie Kroes waardeer, maar omdat ik overtuigd ben dat StartUps een belangrijke rol spelen in transities. En dat de bouw hier nog een slag te maken heeft in het stimuleren van en investeren in StartUps. Ik ga aan de slag met het onderzoeken of er een rol is weggelegd voor een incubator hub voor de bouw.

Op 13 mei jl. zijn 27 ondernemers samen met mij geïnstalleerd in de board of Young Directors. Wij hebben de taak gekregen om StartupDelta te adviseren en inspireren. Hoofdvraag: Hoe maken we het ecosysteem in Nederland tot de beste in Europa? Wat zijn jullie ideeën? De sfeer is open en dynamisch, CE6ja3dWIAIaZmG.jpg_largede voorstellen stuiteren over tafel van op het gebied van het ontsluiten van kapitaal tot het aanpassen van het belastingstelsel en het instellen van mentoren.

Vanuit mijn overtuiging is het belangrijk voor startende ondernemers te bouwen aan stevige en waardevolle relaties, als basis voor hun ecosysteem. Relaties die zij nodig hebben om kapitaal en kennis te vergaren, maar ook om te helpen in niet gewenste situaties zoals zwaar weer. Neelie Kroes kiest een persoonlijke koers in het bouwen van relaties, zowel in haar mail als tijdens de bijeenkomst. Het geeft mij een plezierig gevoel gezien te worden. Bijzonder om nu samen met deze vrouw te mogen werken. Ik zal in de blog jullie op de hoogte houden van onze vorderingen en als je wilt meepraten, stuur me een mail!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *