Column Cobouw 14 mei a.s.

Dutch Construction Hackathon
Het is vroeg in de avond van 27 mei 2016, de dag van de Dutch Construction Hacktathon. Op zes verschillende plekken in Nederland proosten vijftien opdrachtgevers en startups op een succesvolle dag. De gemeente Oss weet hoe en met wie zij een BlueZone kunnen ontwikkelen, terwijl het waterschap Aa en Maas vertrouwen heeft dat een baanbrekende waterkering hun probleem oplost. De Provincie Overijssel weet nu er oplossingen zijn om het aantal fietsslachtoffers terug te dringen, terwijl in Rotterdam bedacht is hoe je een woning uit de vorige eeuw up to date maakt voor 30k. Ondertussen hebben de opdrachtgevers in Oss met elkaar aan tafel gezeten om te praten over hoe je launching customers wordt van al deze innovaties. De ervaringen van de voorlopers hebben de twijfels weggenomen bij de anderen: we mogen niet meer kiezen voor 150 jaar oude, uitgewerkte techniek, zoals de zandzak, maar kiezen voor innovaties. Het bezoek van Neelie was een hoogtepunt. Samen met Maxime Verhagen maakt ze een tour door de aantrekkelijke startupscene samen met de toegestroomde pers, die de hele wereld bericht over wat vandaag gebeurt.
Dit is de sector waar je wilt werken om te bouwen aan een duurzaam Nederland.

Het verhaal hierboven klinkt als een fantasie, maar het is meer dan dat. Het is de droom die we met negen verschillende partijen delen. We hebben de kans gegrepen om als onderdeel van StartupFest Europe deze dag te organiseren.
Het is nog niet zover en we moeten nog veel regelen met elkaar om bovenstaande droom uit te laten komen, vaak in eigen tijd. We werken met vereende kracht samen en dat is al een enorme winst. Want alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. Bouwt u mee?
Ga naar www.dutchCH.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *