Referenties

Een aantal partners heeft op papier gezet hoe het is om samen te werken met Serena.

Rob Gremmee, PAO: “Serena is een creatieve concept-ontwikkelaar die opereert in de driehoek Bouw, Opleiden / coachen en Veranderkunde / vernieuwing. Het succes van de opleiding Baanbrekers in de Bouw is voor een significant deel op haar conto te schrijven. Daarnaast is Serena heel goed in staat om groepen professionals tot actie te verleiden en deze te binden aan een thema, zoals de vernieuwing in de bouw. Niet onbelangrijk; het is prettig werken met Serena.”

Rob van Bergen, ISSO:  “Als coach beschikt Serena over een goed reflectievermogen.
Door haar reflectieve vraagstijl heb ik beter inzicht gekregen in mijn rol binnen ISSO in het eerste jaar/2 jaar en de mogelijkheden om daarin persoonlijk te groeien.
Wat me van haar stijl vooral is opgevallen hoe ze mij tot het doen van keuzes wist te brengen, waarbij geen keuze ook een keuze is ;).
Dat was een periode dat ik zelf aan het ontdekken was wat mijn rol kon zijn om richting te geven aan een organisatie en dat ook samen te doen met medewerkers.
Voor mij is dit waardevol geweest en waar van toepassing beveel ik haar graag aan.”

Ester van Heuven, Jelmer: “Serena heeft voor Jelmer (multicompany traineeship in civiele techniek) een workshop georganiseerd tijdens de InfraCampus ’12 en heeft dit zeer goed gedaan. Mede door haar innovatieve en creatieve geest, haar drive en persoonlijke aanpak kreeg de workshop van de bezoekers de hoogste waardering. Missie meer dan geslaagd!”

Niels Meijerink, CROW:  “Serena Scholte is iemand die ik heb leren kennen als drijvende kracht achter ‘Baanbrekers in de Bouw’. Zij is een integer, open en creatief persoon die mij heeft geholpen om vanuit een ander (niet traditioneel) perspectief naar belangen en verhoudingen in de bouw te kijken en mede door haar innemende persoonlijkheid in staat is om partijen met elkaar te verbinden. Daarnaast heeft zij een heel breed netwerk binnen het innovatieve deel van de bouwnijverheid. Ook haar coachingsessies ervaar ik als waardevol, daar zij door de juiste vraagstelling in staat is om snel de vinger op de juiste/zere plek te leggen en mij van praktisch advies te voorzien om hiervoor zelf een oplossing te vinden, dan wel actie te ondernemen om tot een oplossing te komen. Ik beveel haar derhalve van harte aan aan een ieder die buiten de ‘normale paden’ op zoek is naar verbetering van de samenwerking. Ik heb bovendien ervaren dat als zij hier zelf niet direct een bijdrage aan meent te kunnen leveren, zij wel in staat is om je met personen of partijen te verbinden die dat wel kunnen.”

Sabine Schoorl, Vandenneboom: “Werken met Serena is boeiend, omdat ze altijd een bijzondere invalshoek heeft of creëert. Ze kan abstract denken, is daarbij vaak fantasierijk, creatief en tegelijkertijd overtuigend, waardoor nieuwe kaders ontstaan. Het spreekt voor zich dat ze Baanbrekend is en werkt. Ze heeft een groot en gevarieerd netwerk, die ze waar mogelijk voor je openstelt. Ze is een verbinder, ze maakt hardheid weer zacht en toegankelijk. De ideeën van Serena zijn meestal afwijkend van wat je gewend bent te bedenken. Stel je daarbij direct open voor de ‘wrijving’ die dit veroorzaakt, want alleen dan kom je ergens waarvan je nooit had gedacht er te kunnen komen.” June 29, 2011
Paul Toebes, Humanizing Company: “I worked with Serena for some time now and I admire her drive, het thoroughness and her positive attitude. She is an imaginative, creative and inspiring person to work with and to have as a collegue. her imagination and energy is contagious.”

Maurice van Rooijen, Rijkswaterstaat: “Serena is een creatieve professional en integer inspirator. Ze heeft het vermogen om de goede ideeën te identificeren. Als initiator en kloppend hart van Baanbrekers brengt ze de juiste dingen onder de aandacht en blijft ze aanjagen. Binnen onze samenwerking is er een goede positieve energie ontstaan waarbij ze mij in ieder geval inspireert en we in symbiose zaken naar de next level brengen.”

Rena Punt, CBR – Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen: “Serena is één van de meest gedreven professionals die ik ken. Vooral haar creativiteit en lef vind ik bijzonder. Die kwaliteiten -en haar grote sociale sensitiviteit- inspireerden en motiveerden me tijdens onze samenwerking enorm.”

Anjelica Cicilia, Urbanist by-AMR: “Serena en ik hebben samengewerkt bij de ontwikkeling van de Keten Academie, waar ze verantwoordelijk was voor het ontwikkelen van de opleiding. Naast haar werk voor de Keten Academie zet ze zich, met veel oog voor structuur, in voor vernieuwing in de bouw. Een inmiddels bewezen succes daarvan is ‘Baanbrekers in de bouw’. Serena is zeer sociaal-maatschappelijk betrokken en is tegelijk een bevlogen persoonlijkheid!”